Koningsdag, 75 jaar Vrijheid………………..en de Coronacrisis.

Normaliter maken we plannen met de Meivakantie voor de deur: we gaan ertussenuit voor vakantie, vieren Koningsdag, gaan naar Bevrijdingsfestivals en nu….

….is helaas alles anders. Het zou groots moeten worden dit jaar: 75 jaar vrijheid! Dat is zeker iets om te vieren, maar het Corona virus gooit roet in het eten en des te meer realiseren we ons nu wat vrijheid is.

Persoonlijk vind ik dat we het met z’n allen best goed doen. In deze tijden bezorg ik veel, met name bij ouderen. Zo werd ik deze week gebeld. “Mevrouw, u doet toch bij ons mee aan de bingo? Zou u dan wat voor me mee kunnen nemen?” Uhh bingo….?? En ik realiseerde me ineens, dat Simone Abel in het kader van Coronahulp Haastrecht/Vlist twee potten eierroom namens Bij de Sluis aan de bingo ter beschikking had besteld. Ik legde deze mevrouw uit dat ik er zelf niet bij zou zijn.  Maar als ze iets wilde hebben, bracht ik het graag langs. En zo geschiedde. Aan de telefoon gaf ze al aan hoe blij ze was eens iemand te spreken. Toen ik de bestelling bracht weer een praatje; een blij gezicht. Ik reed weg… ze bleef zwaaien. Mijn dag was daarmee helemaal goed. Met een kleine moeite had ik iemand een groot plezier gedaan en even gelukkig gemaakt. Het zijn bijzondere tijden, we doen het wel allemaal: Trots op Nederland!

Om toch een beetje dat Oranjegevoel te vieren heb ik een prachtige Oranjelikeur voor je klaar staan van het Nederlandse bedrijf Zuidam. Of de Oranjebitter van Van Kleef. Een distilleerderij in het hartje van Den Haag sinds 1842!

En waan je jezelf toch liever in vakantiesfeer, kom dan langs voor een heerlijk volle Limoncello van Jan Beek: een beetje Nederlands en een beetje Italië, want de citroenen en de grappa waar deze mooie Limoncello op gebaseerd is, laat Jan rechtstreeks uit Italië komen. Of Aperol Spritz…Oranje gekleurd en hierdoor krijg je toch zeker een vakantiegevoel!

Ik wens iedereen fijne dagen en een goede gezondheid!

Cheers! Elly

  • Koningslikeur:                      € 14,45 per fles van 70 cl
  • Oranjebitter :                        € 9,95 per fles van 50 cl
  • Beek Limoncello:                 € 17,95 per fles van 70 cl
  • Aperol (zie aanbieding)      € 12,95 i.p.v. € 13,50

Nog even voor de liefhebber: het APEROL SPRITZ RECEPT

  • 3 delen Processo of Cava (droog)
  • 2 delen Aperol (of alternatief Campari)
  • 1 deel bruisend water
  • Grote ijsblokjes