WIJNEN

Onze winkel is een zelfstandige wijnspeciaalzaak. Wij stellen dus zelf ons assortiment samen. We zijn continu bezig onze collectie verder te verbeteren. De ontwikkelingen en innovaties in de wijnwereld gaan door en door. Wij verdiepen ons daarin, om je goed te kunnen kunnen adviseren en de beste keuze te bieden in iedere prijsklasse.
Je vindt bij ons wijnen voor alledag en feestjes tot aan de meest beroemde huizen ter wereld. We hanteren grote merken, zoals o.a. Salentein, Montes, Baron de Ley en Paul Mas Maar wij zoeken ook naar kleinere huizen met een heel eigen karakter, bijvoorbeeld de ports van Vista Alegre. Omdat wij de wijnen zelf proeven en inkopen, kun je er van op aan dat wij de wijnen ook kennen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een goed wijn/spijsadvies.

bodegas salentein

Bodegas Re_04
21062016-21062016-IMG_9066

20180505_154949

GEDISTILLEERD

Bij ons kun je terecht voor verschillende whisky’s in diverse prijsklassen. Schotse whisky, Ierse, maar ook uit Thailand. Een blend of een malt. Van fruitige tot zwaar geturfde whisky’s: voor ieder wat wils. Kom langs en bepaal zelf je keuze. Staat de whisky die je wilt er niet bij… wij bestellen deze graag. Naast de bekende gins mogen de Nederlandse jenevers uiteraard niet ontbreken: Bokma, Ketel 1 of gewoon ons eigen merk. Ook diverse soorten likeuren uit het binnen- of buitenland, wij hebben ze in de schappen staan.

 

 

BIER

Bier is een drank die al in oertijden werd gemaakt. Het vak van bier brouwen vond het eerst als zodanig in de Middeleeuwen plaats. In deze eeuwen was bier een volksdrank bij uitstek. Gouda bezat rond het jaar 1480 zo’n 350 brouwerijen! Ook in kloosters werd er bier gebrouwen. De monniken maakten bier van hoge kwaliteit en gaven via geschriften hun kennis door. Deze geschiedenis vind je nog steeds terug in de abdij en trappistenbieren. Heerlijke bieren waarin je als het ware de stilte proeft. Uiteraard hebben wij deze bieren in ons assortiment. Heden ten dage is er een enorme vraag naar speciaal bieren. In onze winkel proberen wij ook aan deze vraag te voldoen en hebben we naast een uitgebreid assortiment Belgische bieren ook Bockbieren,  IPA’s en bieren van Nederlandse bodem.gebrouwen door vrouwen

 

Steeds meer mensen weten ons te vinden vanwege dat speciale biertje uit de regio. We werken samen met brouwerij Argentum uit Schoonhoven, stadsbrouwerij Bunnik uit Gouda en brouwerij Reeuwijk en De Dorstige Geelbuik uit Oudewater. Stuk voor stuk brouwen ze voortreffelijke bieren!